Amerikalı analist yazdı: İsrail, Gazze'de ikinci aşamaya hazırlanıyor... Tüneller ele geçirilmeden Hamas yenilmez

Düzenleyen: / Kaynak: WSJ
- Güncelleme:
Amerikalı analist yazdı: İsrail, Gazze'de ikinci aşamaya hazırlanıyor... Tüneller ele geçirilmeden Hamas yenilmez

DÜNYA Haberleri  / WSJ

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaları değerlendiren Ignatius, İsrail'in Gazze'deki en tehlikeli aşamayı başlatmadığını yazdı. Analizinde, Hamas'ın Gazze'nin altındaki tünel sistemine dikkat çeken yazar, "Tüneller ele geçirilmeden Hamas yenilmez" dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 12. gününde de devam ediyor. İsrail savaş uçakları, Gazze’de binlerce Filistinli sivilin sığındığı Al Ahli Baptist Hastanesi’ne saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 500’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Amerikalı gazeteci-yazar David Ignatius, Washington Post gazetesindeki köşesinde, binlerce insanın hayatını kaybettiği İsrail-Hamas çatışmasıyla ilgili yorumlarda bulundu. Ignatius, "Geniş Gazze tünelleri, kabuslarla dolu bir savaş alanı sunuyor" başlıklı analizinde, Gazze’deki tünellerin önemine vurgu yaptı.

İsrail ablukası altındaki Gazze’nin altında ikinci bir Gazze olduğuna dikkat çeken Ignatius, "İsrail, bu savaşın belki de en tehlikeli ve ölümcül aşaması olan ikinci Gazze'ye girmeye hazırlanıyor. Gazzeliler oraya 'metro' diyor. Tam anlamıyla Hamas'ın savunması olan bu tünellerde silah, mühimmat ve diğer savaş malzemelerinin yanı sıra savaşçılar da bulunuyor." dedi.

Ignatius, Hamas’ın esir aldığı rehineleri bu tünelleri kullanarak tutuyor olabileceğine değinerek, “Netanyahu'nun da dediği gibi; 'bu yer altı komuta merkezleri ele geçirilmeden Hamas yenilemez.' 200 kadar esir, bu yer altı labirentlerine yerleştirilmiş olunabilir. Hem rehineleri kurtarıp hem de Hamas'ın kökünü kazımaya çalışmak, İsrail ordusu için büyük bir sınav niteliğinde." İfadesini kullandı.

Amerikalı analist yazdı: İsrail, Gazze'de ikinci aşamaya hazırlanıyor... Tüneller ele geçirilmeden Hamas yenilmez

“TÜNELLERDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANACAK”

İsrail’in kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürdüğünü hatırlatan Ignatius, ordunun tünellere saldırmak için de hazırlandığını belirterek, "Bu savaşta yaşanacak en sert çatışmalar, çoğumuzun hayal bile edemeyeceği koşullarda gözlerden uzak şekilde gerçekleşecek. Ve sonuç, o mağaramsı derinliklerde neler olduğuna bağlı olacak." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: WSJ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...