Altın Şafak'ın 6 vekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

/ Kaynak: CHA
Altın Şafak'ın 6 vekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Yunan parlamentosu, Neo-Nazi Altın Şafak örgütü 6 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Yunan parlamentosu, Neo-Nazi Altın Şafak örgütü 6 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. nbsp;Yunanistan'da 300 üyeli parlamento, Yargıtay'ın talebi doğrultusunda Altın Şafak milletvekilleri İlia Kasidiari (247 evet), Yorgo Germeni (246 evet), İlia Panayotaro (246), Hrisovalenti Aleksopoulo (246 evet), Evsthatio Bukura (246 evet) ve Panayoti İliopoulo'nun (246) dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verdi. Savcıların, bu milletvekillerinin gözaltına alınmalarını talep etmesi bekleniyor. nbsp;Yunanistan'da yaklaşık 3 hafta önce bir müzisyenin öldürülmesi üzerine başlatılan ırkçı Altın Şafak örgütüne yönelik operasyonlarda aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda üst düzey yönetici ve üye, 'organize suç örgütü kurma ve yönetme' gerekçesiyle tutuklanmış, 30 civarında kişi hakkında ise kovuşturma açılmıştı.
LİDERLER OYLAMAYA KATILMADI
Yargıtay savcılarının talebi doğrultusunda bugün toplanan Yunan parlamenterler, 6 Altın Şafak örgütü milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını kabul etti. Bu kadar önemli bir oylamada iktidarın küçük ortağı PASOK lideri Evangelos Venizelos ve ana muhalefet SYRIZA lideri Aleksis Çipras oylamaya katılmadı. Başbakan Antonis Samaras ise önceden planlanmış bir programı sebebiyle oylamada yer almadı. Oylamaya çoğu sağ partilerden milletvekili de iştirak etmedi.

Irkçı Altın Şafak milletvekilleri tarafından 'Türk tohumu' şeklinde çeşitli hakaretlere maruz kalan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı temsilcileri PASOK'tan Ahmet Hacıosman, ana muhalefet SYRİZA'dan Hüseyin Zeybek ve Ayhan Karayusuf da oylamaya katılmadı. Azınlık milletvekillerinin Kurban bayramı sebebiyle Batı Trakya'da bulunmaları gerekçesiyle oylamaya katılamadıkları belirtiliyor.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...