Almanya'ya giden sığınmacılara 600 saat uyum kursu

/ Kaynak: AA
Almanya'ya giden sığınmacılara 600 saat uyum kursu

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'ya gelen sığınmacılar konusunda yaklaşımlarının eskiye nazaran farklı olduğunu belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, haftalık video mesajında şu anda yaşanan sığınmacı krizinin önümüzdeki on yıl içinde iş gücü piyasasını nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.
"Savaştan ve terör olaylarının tehdidinden kaçanlara bizden bir koruma elde etmeleri ve bu koruma şansını kullanmaları yönünde fırsat vermeliyiz" ifadesini kullanan Merkel, bunun karşılığında Almanya'da kalacak "perspektife" sahip olmayan sığınmacıların da ülkeyi terk etmek zorunda olduklarını belirtti.
"Kalma perspektifine" sahip sığınmacılar için neler yapmaları gerektiğini 1960'lı yılların başında ülkeye gelen "misafir işçilerden" öğrendiklerini dile getiren Merkel, bu işçilerin dönmeyi düşündüklerini ama çoğunun birkaç kuşaktır ülkede yaşadığını hatırlattı.
Merkel, geçmişten edindikleri tecrübelerle sığınmacı konusuna yaklaşımlarının daha farklı olduğunu kaydederek, "Almanya'ya gelen her sığınmacı için 600 saat uyum kursu veriyoruz. Bu kurs kalma perspektifinde olan sığınmacılara sığınma başvuru süresi devam ederken de verilebiliyor" ifadesini kullandı.
Sığınmacıların çocuklarının da hemen okula veya ana okuluna gidebildiklerini belirten Merkel, bu konuda federal eyaletlerde de "hoş geldin" sınıfları oluşturmak için büyük çabalar olduğunu vurguladı.
Başbakan Merkel, sığınmacıların iş gücü piyasasına girmesi için önemli olanın, Almancanın öğrenilmesinin hızlandırılması olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"Dil eş güdümlü olarak öğrenilmeli. Zorunlu sosyal eğitim ve gelişim uygulanabilmeli. Bize sığınmacı olarak gelenlerin iyi bir yaşam sürmeleri gerekir. Tabii ki bunların arasında iyi eğitim alamayanlar olacak. Biz özellikle genç neslin hızlı bir şekilde iş bulabilmesi imkanlarını aramalıyız."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...