Almanya'nın Ukrayna yardımı için parası bitiyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
Almanya'nın Ukrayna yardımı için parası bitiyor!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - Haber Merkezi

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, geçtiğimiz günlerde ülkesinin Ukrayna için yeni askeri yardım paketi hazırladığını duyurdu. Alman basını ise bu açıklamanın tam tersi yönünde bir haberi gündeme getirdi. Der Tagesspiegel, Almanya'nın Ukrayna'ya savunma yardımı sağlama konusunda mali kapasitesinin sınırına yaklaşmış olabileceğini iddia etti.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, 21 Kasım'da resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti. Pistorius burada mevkidaşı Rüstem Umerov ile bir araya geldi. 

Almanya'nın Ukrayna yardımı için parası bitiyor!

İki bakan görümenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Pistorius, Almanya'nın Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketi hazırladığını belirterek, paketin 4 IRIS-T hava savunma füze sistemi, 20 bin adet 155 milimetre kalibreli top mermisi, tanksavar mayınlar ve diğer silahlar içerdiğini aktardı.

Boris Pistorius, Almanya'nın önümüzdeki sene Ukrayna'ya 140 bin adet 155 milimetre top mermisi tedarik etmeyi planladığını da dile getirdi. 

ALMAN BASINI TAM TERSİNİ İDDİA ETTİ!

Der Tagesspiegel, Almanya'nın Ukrayna'ya savunma yardımı sağlama konusunda mali kapasitesinin sınırına yaklaşmış olabileceğini iddia etti. Gazete ayrıca Berlin'in Kiev'e taahhüt ettiğinden daha fazla tank teslim edemeyeceğini de öne sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...