Almanya'dan tahıl koridoru önerisi: ''Tren ve karayolunu kullanalım''

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya'dan tahıl koridoru önerisi: ''Tren ve karayolunu kullanalım''

DÜNYA Haberleri

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Rusya'nın tek taraflı olarak tahıl koridoru anlaşmasını sonlandırmasını eleştirdi. Alman Bakan, Rusya'nın Ukrayna tahılının dünyaya ulaştırılması önündeki engelini kaldırmak için tren ve karayolu kullanılmasını önerdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından ayrılmasını eleştirerek, çözüm için tren ve karayolunun kullanılmasını tavsiye etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Baerbock, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırgan tavrını eleştirerek "(Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin sadece Karadeniz Tahıl Girişimi'ni havaya uçurmakla kalmadı. Şimdi de üst üste liman kenti Odessa'yı bombalıyor. Dünyayı Ukrayna tahılından mahrum bırakıyor. Bombalarının her biri dünyanın en yoksul insanlarını da vuruyor." ifadesini kullandı.

DEMİR VE KARA YOLU ÖNERİSİ

Karadeniz üzerinden geçen güzergahın değiştirilmesinin neredeyse imkansız olduğuna dikkati çeken Baerbock, "Alternatif ulaşım yolları bulmak için her taşın altına elini koyan Volodomir Zelenskiy'i ve Ukrayna'yı destekliyoruz. Örneğin Avrupa Birliğinin yardımıyla bu, gemiyle demir yolu veya kara yolu ile yapılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA ODESSA LİMANIN VURMUŞTU

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Odessa şehrinde Rusya'ya karşı "terör eylemlerinin hazırlandığı" gerekçesiyle yüksek hassasiyetli füzelerle misilleme saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 17 Temmuz'da, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın durdurulduğunu belirterek, ilgili şartlar uygulandığında Rusya'nın anlaşmaya geri döneceğini bildirmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...