Almanya’dan Fransa açıklaması: Kaygıyla izliyoruz

- Güncelleme:
Almanya’dan Fransa açıklaması: Kaygıyla izliyoruz

DÜNYA Haberleri

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Fransa’da 17 yaşındaki gencin trafik polisinin kurşunuyla öldürülmesi sonucu başlayan protestoları “kaygıyla” takip ettiklerini belirtti. Protestoların hükümet tarafından kontrol altına alınması gerektiğini söyleyen Hebestreit, Macron'un Almanya ziyaretinin iptal edilip edilmeyeceğine ilişkinse kesin bir bilginin olmadığını aktardı.

Hebestreit, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Fransız hükümetinin, gencin vurularak öldürülmesini net bir şekilde kınadığına işaret etti. "Şu anda Fransa'da yaşananları belirli bir kaygıyla izliyoruz" ifadesini kullanan Hebestreit, yoğun protestoları yeniden kontrol altına almanın, Fransız kamuoyuna ve hükümetine düştüğünü dile getirdi.

MACRON’UN ALMANYA ZİYARETİ

Hebestreit, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Almanya'ya yapacağı ziyareti, söz konusu olaylar sebebiyle iptal edip etmeyeceğine ilişkin soruya, "Şu an bununla ilgili bir bilgim yok." cevabını verdi. Almanya'ya 2-4 Temmuz'da eşi ile "devlet ziyareti" yapacağı duyurulan Macron'un, bu ziyaret kapsamında, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Olaf Scholz ile bir araya geleceği ifade edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...