Almanya'dan Bosna'ya 1 milyon avro

/ Kaynak: AA
Almanya'dan Bosna'ya 1 milyon avro

DÜNYA Haberleri  / AA

Schaefer, sağlanan kaynakla insani yardım kuruluşları ve teknik yardım kuruluşlarının bölgedeki çalışmalarına destek olunacağını vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, yaptığı açıklamada, sel felaketinden etkilenen bölgelerde durumun ciddi olduğunu, Almanya'nın, yapacağı yardım miktarını 1 milyon avroya çıkardığını belirtti.

Sözcü Schaefer, sağlanan kaynakla insani yardım kuruluşları ve teknik yardım kuruluşlarının bölgedeki çalışmalarına destek olunacağını vurguladı. Schaefer, bölgeye gönderilen teknik yardım ekipleri, personel ve teçhizat yoluyla da sel felaketinin yaralarının sarılmasına çalışılacağını kaydetti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in pazartesi günü Saraybosna'ya gideceğini açıklayan Schaefer, Bakan'ın iki gün sürecek temaslarında sel felaketini yanı sıra bölgedeki son siyasi gelişmelerin ve Batı Balkanlar'ın geleceğinin ele alınacağını ifade etti.

Alman Teknik Yardım Kurumunun (THW) sel felaketinin ardından bölgeye gönderdiği uzman ekipler, beraberlerinde getirdikleri yüksek kapasiteli pompa ekipmanlarıyla binalardan ve yerleşim yerlerinden suların boşaltılması işlemlerinde destek sağlıyor. THW'ye ait 36 kişilik ekip Bosna Hersek'te, 36 kişilik bir başka ekip de Sırbistan'daki afet bölgelerinde görev yapıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...