Almanya'dan ayrılan sığınmacılara 700 euro teşvik primi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Almanya'dan ayrılan sığınmacılara 700 euro teşvik primi

DÜNYA Haberleri  / DHA

Alman hükümeti, sığınmacı hakkı alamayan kişilere gönül rızasıyla ayrılmayı kabul etmesi halinde 700 euro ödeme yapıyor.

Geçtiğimiz yıl 1,1 milyon sığınmacıya kapılarını açtığı için kamuoyunda yoğun tartışma yaşanan Almanya, sığınma hakkı alma şansı olmayanları teşvik primi ile ülkelerine geri göndermeye çalışıyor. Alman hükümeti sığınma hakkı alamayan Afgan kökenlilere 700 euro teşvik vermeye başladı.

125 SIĞINMACIYA ÖDEME YAPILDI
Alman basınına yansıyan haberlere göre, gönüllü olarak ülkelerine geri dönen Afgan sığınmacılara 200 eurosu yol harçlığı, 500 eurosu da başlangıç sermayesi olmak üzere, 700 euro prim veriliyor. Çarşamba günü (dün) ülkelerine dönen 125 Afgan sığınmacının söz konusu primi aldıkları belirtiliyor.

ALMANYA 200 BİN SIĞINMACIYI GÖNDERMEYE ÇALIŞIYOR
Almanya, geçtiğimiz yıl sığınma hakkı alamayan yaklaşık 200 bin sığınmacıyı ülkelerine göndermeye çalışıyor. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde 17 ülkeye mektup yazan Alman Dış ve İçişleri Bakanları, Almanya’dan sığınma hakkı alamayan vatandaşlarını geri almalarını istemişti.

Şubat ayı başında Afganistan’ı ziyaret eden Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Afgan yetkililerle geri dönüşün teşviki konusunda görüşmeler yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...