Almanya'da Sosyal Demokratlardan çifte vatandaşlık sözü

/ Kaynak: CHA
Almanya'da Sosyal Demokratlardan çifte vatandaşlık sözü

DÜNYA Haberleri  / CHA

Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu Üyesi Eva Högl'i seçim kampanyasında desteklemek için gittiği seçim bölgesi Berlin-Mitte'de sorularu cevapladı.

Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Başbakan adayı Peer Steinbrück, Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu Üyesi Eva Högl'i seçim kampanyasında desteklemek için seçim bölgesi Berlin-Mitte'ye geldi. Tarihi pazaryerini gezerek esnaflarla sohbet eden Steinbrück, daha sonra halin içinde organize edilmiş 'halkla sohbet' programında vatandaşların sorularını cevapladı. Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Başbakan Angela Merkel ve hükümetini son dört yılda kayda değer bir icraata imza atmamakla suçlayan Steinbrück, SPD'nin hükümete gelmesi durumunda 8,50 Euro'luk asgari ücretten eğitime, yuva ve okullara yatırım, ev kiralarının artışının önlenmesi ve komisyoncu ücretlerinin yeniden düzenlemesine kadar vatandaşların yararına adım atacaklarını söyledi. Göçmen oranı yüksek olan Mitte semtindekileri ilgilendiren konulardan biri de çifte vatandaşlık konusu oldu. Augsburg'daki parti kurultayında opsiyon modelinin kaldırılmasını dile getirdiğini, orada kurulan vatandaş konvansiyonunda SPD üyesi olmayan 16 yaşındaki bir Türk kızıyla bu meseleyi konuştuklarını anlatan Steinbrück, "Almanya'da doğup büyüyen gençlerimiz opsiyon modeliyle yabancı konumuna düşürülüyor. Buna son verilmeli." diyerek SPD'nin Almanya'da yaşayan herkes için eşit yurttaşlık hedeflediğini aktardı. Steinbruck'ün desteğinin kendisi için çok büyük önem taşıdığını belirten Högl ise "Berlin-Mitte'deki vatandaşlar için bu seçimler büyük önem taşıyor, çünkü ne yazık ki buradaki bir çok kişinin durumu iyi değil. Düşük maaşlı işte çalışmak zorunda kalanlar ve yoksulluk sorunuyla karşı karşıya olanlar, yaşlandıklarında emeklilik gelirleri çok düşük veya hiç olmayanların beklentileri var." dedi.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...