Almanya'da PKK eyalet sorumlusu yakalandı

Almanya'da PKK eyalet sorumlusu yakalandı

DÜNYA Haberleri

Almanya'da, terör örgütü PKK'nın Saksonya eyalet sorumlusunun yakalandığı açıklandı.

Celle Yüksek Eyalet Mahkemesi'nce hakkında yakalama kararı verilen zanlının, Dresden'de polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Celle Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, 44 yaşındaki Türk vatandaşı hakkında, Almanya'da yasaklı terör örgütleri arasında kabul edilen ve faaliyetleri yasak olan PKK'ya üye olmak suçlamasıyla yakalama kararı bulunduğu ifade edildi. Yakalanan zanlının daha önce PKK ve onun Avrupa uzantısı olan Avrupa Kürt Demokrat Toplumu'nun Hannover bölge sorumlusu olduğu, ardından Saksonya eyalet sorumluluğuna yükseldiği belirtildi.

Savcılık PKK'lı şahsın örgüt adına para toplayıp, propaganda faaliyetlerinde bulunduğunu ve kurduğu alt grup örgüt üyelerine talimatlar verdiğini açıkladı. Yakalanan PKK'lının sorumlu olduğu bölgede yaptığı faaliyetlerle ilgili amirlerine rapor sunduğu ifade edildi.

Savcılık açıklamasında ayrıca Aşağı Saksonya ve Saksonya polisinin desteğiyle Dresden'de 6 ev ve büroda, Hannover'de bir adreste arama yapıldığı bildirildi.

Öte yandan PKK eyalet sorumlusunun Celle Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldığı ve hakim sorgusunun devam ettiği açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...