Almanya'da iki köprüden biri bakıma muhtaç

Almanya'da iki köprüden biri bakıma muhtaç

DÜNYA Haberleri

Almanya'da yapılan araştırmada her iki köprüden birinin durumunun iyi olmadığı ve bakıma muhtaç durumda olduğu ortaya çıktı.

Almanya´da yol ve köprülerin önemli bir bölümü bakıma muhtaç halde. Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü´nün (DIW) yaptığı bir araştırmaya göre, ülkede yol ve köprü gibi toplam 66 bin 714 ulaşım eseri bakıma ihtiyaç duyuyor. Bu eserlerin bakımı için her yıl ortalama 6,5 milyar Euro'luk bir yatırıma ihtiyaç duyuluyor. Söz konusu araştırma için 456 şehir, köy ve beldede 2 binin üzerinde köprüye mercek tutuldu. Raporda özellikle her iki köprüden birinin durumunun iyi olmadığı ve bakıma muhtaç durumda olduğu kaydediliyor. Söz konusu köprülerin yüzde 70´i nüfusu 20 binin altında olan yerleşim köy ve kasabalarda bulunuyor. Yine bunların önemli bir bölümü Doğu Almanya´da. Söz konusu araştırma Alman İnşaat Sanayi, Alman Sanayiciler Birliği (BDI) ve İnşaat Malzemeleri Üreticileri Birliği tarafından yaptırıldı. Bu arada eyaletler ise Berlin´de yeni federal hükümeti kurma çalışmaları devam ederken yolların bakımı için daha fazla kaynak ayırılması yönünde çalışmalarda bulunuyor. Önümüzdeki çarşamba günü başkent Berlin´de Eyalet Ulaştırma Bakanları özel bir konferans düzenleyecek. Yolların ve köprülerin bakımı için yeni kaynak bulma noktasında otobanlarda TIR'lar için getirilen ücret ödeme zorunluluğunun (Maut) devlet yollarına da genişletilmesi ve devlet yollarını kullanan TIR'lardan da ücret alınması gündeme getirilen teklifler arasında. Bu şekilde devletin ek olarak 2,3 milyar Euro gelir elde edebileceğine dikkat çekiliyor. TIR'lar için köy yollarının kullanımının dahi paralı olmasını isteyen Aşağı Saksonya Ulaştırma Bakanı Olaf Lies, "Tüm yollarımızda bakım ihtiyacı söz konusu." dedi. Seçimlerden önce Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer Alman otobanlarını kullanan yabancı TIR'lardan ücret alınmasını istemiş, ancak bunun Avrupa Birliği hukuku açısından hayata geçirilmesinin zor olduğu yönünde itirazlar yapılmıştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...