Almanya'da her 6 kişiden biri yoksulluk sınırında

Almanya'da her 6 kişiden biri yoksulluk sınırında

DÜNYA Haberleri

Dünya'nın refah düzeyi en yüksek ülkelerinden Almanya'da 13 milyon kişinin (her altı kişiden biri) yoksulluk sınırında olduğu belirtildi.

Ülkedeki yoksulluktan en çok etkilenenlerin ise çocuklarını tek başlarına yetiştiren anneler, yalnız yaşayanlar ve işsiz kalanlar olduğu açıklandı. Federal İstatistik Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre 2013 yılında ülkede yaşayanların yüzde 16.1'i yoksul. Bu oran 2008 yılında ise 15.2 olarak saptanmıştı. Yoksulların arasında bekarların aylık gelirinin 979 euronun altında oldugu, dört kişilik bir ailenin ise gelirinin 2056 euro altına düştüğü açıklandı.

Almanya'da ki işsizlerin yüzde 69.3'ünün yoksulluk sınırında yaşadığını belirten yetkililer, "Bu oran emeklilikte daha da artıyor. Kadın emeklilerin yoksulluk oranı erkeklere göre çok daha yüksek" diye konuştu. Avrupa Birliği'ne bağlı 28 ülkede yoksulluk oranının ise yüzde 16.7 olduğu, bu rakamın Almanya ile kıyaslandığı zaman az da olsa yükseldiği açıklandı.

Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...