Almanya'da "dezenformasyon" uyarısı: Aşırı sağ enerji krizini kullanmak istiyor 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya'da "dezenformasyon" uyarısı: Aşırı sağ enerji krizini kullanmak istiyor 

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkilerinden biri de enerji krizi olarak özellikle Batı’lı ülkeleri etkiledi. Almanya’da birçok firma şimdiden iflas bayrağını çekti. Ülkede aşırı sağcı grupların enerji krizini fırsat bilerek toplumu "dezenformasyon" aracılığıyla korku ve paniğe sevk edebileceği yönünde uyarılarda bulunuldu.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken enerji krizi Alman sanayisini vurdu. Avrupa'yı etkisi altına alan enerji krizi, ekonomik kriz ve enflasyon nedeniyle artan fiyatlar karşısında zor günler yaşayan hükümetler, Avrupalı vatandaşlar tarafından yoğun eleştirilerin hedefi oluyor.

DEZENFERMASYON UYARISI

Bu kapsamda Almanya'ya yönelik uyarılarda bulunan Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı, aşırı sağcı grupların enerji krizi ve bu krizin tetiklediği yaşam şartlarını bahane ederek devlet düzeniyle ilgili komplo teorilerini yaymak istedikleri konusunda uyardı.

Almanya'da Aşağı Saksonya Eyalet Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Bernhard Witthaut, aşırı sağcı grupların genel elektrik kesintisi ve devlet düzeninin çöküşü hakkında komplo teorileri yaymak istedikleri uyarısı yaptı.

‘AŞIRI SAĞ ENERJİ KRİZİNİ KULLANMAK İSTİYOR’ 

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu BfV'nin Aşağı Saksonya Başkanı olan Witthaut, yerel bir gazeteye verdiği demeçte, "Aşırı sağ enerji krizini kullanmak istiyor. Bu insanlar toplumu ve bir bütün olarak siyasi sistemi istikrarsızlaştırmakla ilgileniyorlar. Amaçları nefret ve korkuyu kasıtlı olarak körüklemek ve bu duyguları kendi amaçları için araçsallaştırmak." ifadelerini kullandı.

Bu dönemde dezenformasyonla mücadelenin güvenlik makamlarının önündeki en önemli zorluklardan biri olduğunu vurgulayan Witthaut, aşırı radikalleşmenin yörüngesinin giderek dijital dünyaya kaymasından özellikle endişe duyduğunu aktardı.


  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...