Almanya'da 'darbe' soruşturması: Reichsbürger'e 8 eyalette 280 baskın

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya'da 'darbe' soruşturması: Reichsbürger'e 8 eyalette 280 baskın

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Alman güvenlik güçleri darbe planı yaptıkları iddia edilen 'İmparatorluk Vatandaşları' (Reichsbürger) üyelerine yönelik soruşturma kapsamında harekete geçti. Operasyonda 280 yere baskın düzenlendi.

Orta Avrupa'nın en büyük ülkesi Almanya'da sabah saatlerinde ülke genelinde hareketeli dakikalar yaşandı. Alman güvenlik güçleri darbe planladıkları iddia edilen aşırı sağcı Reichsbürger adlı grup için düğmeye bastı.

8 EYALETTE EŞ ZAMANLI BASKINLAR

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre; Münih Savcılığı ve polis tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 eyalette eş zamanlı düzenlenen baskınlardaki aramalarda, bu yapılanmayla ilişkili kişilere yönelik delil toplandı.

Münih Savcılığının talimatıyla gerçekleştirilen baskınlarda, Bavyera, Baden-Württemberg, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya ile Schleswig-Holstein, Brandenburg, Hamburg ve Aşağı Saksonya'daki şüphelilere ilişkin 280 mekan arandı.

Darbe planı yaptıkları iddiasıyla soruşturulan sanıkların, suç örgütü kurduklarından şüpheleniliyor.

Aralık 2022'deki operasyonla yakalanan ve halen tutuklu bulunan sanıkların, "terör örgütü üyesi olmak" ya da "terör örgütünü desteklemek" suçlamasıyla yargılanması bekleniyor.

REİCHSBÜRGER NEDİR?

İç istihbarat raporuna göre, kendilerini "Alman İmparatorluğu Vatandaşı (Reichsbürger)" olarak görenlerin sayısı 23 bin civarında bulunuyor. 2 bin 100 üyesi şiddet kullanmaya hazır grup, Almanya'yı meşru devlet olarak tanımıyor.

Üyelerden bazıları, monarşi altındaki Alman İmparatorluğu fikrine bağlıyken, bazıları da Nazi taraftarı. Bazı üyeler ise Almanya'nın halen askeri işgal altında olduğuna inanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...