Almanya’da çocuk istismarı vakalarında artan rakam dehşet veriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya’da çocuk istismarı vakalarında artan rakam dehşet veriyor

DÜNYA Haberleri

Almanya’da yıldan yıla artan çocuk istismarı vakalarının artışı ülkedeki duruma ilişkin tedirginlik oluşturuyor. Almanya güvenlik güçleri çocuklara karşı yapılan cinsel saldırıların önüne geçebilmek adına daha fazla yetki talebinde bulunuyor.

Küçük çocuklara yönelik cinsel şiddet, çocukları korumaya yönelik artan çabalara rağmen Almanya'da ciddi bir sorun olmaya devam ediyor.

Almanya geçtiğimiz yıl 15.500'den fazla çocuk istismarı vakası bildirdi.

Alman yetkililer, 2022’de 15.520 çocuk istismarı soruşturması yürüttü.

Anadolu Ajansı, bu rakamın 2021'de 15.507 olduğunu aktardı.

2022'de 14 yaşın altındaki 17.437 çocuk cinsel şiddet kurbanı oldu.

Almanya’da çocuk istismarı vakalarında artan rakam dehşet veriyor

POLİS DAHA FAZLA YETKİ İSTİYOR

Başkent Münih'te düzenlenen bir konferansta konuşan Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Munch, “Almanya'da her gün ortalama 48 çocuk cinsel şiddet mağduru oluyor. Bu da durumun ne kadar dramatik olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Munch, polise çocuk istismarıyla mücadele etmek ve çocukları dijital ortamda korumak için reformlar ve daha fazla yetki çağrısında bulundu.

Çocuğa yönelik şiddeti durdurmak ve cinsel istismarı sona erdirmek en önemli önceliklerimizdir. Ancak başarılı soruşturmalar yürütmek için gerekli yetkilere ve daha iyi bir yasal çerçeveye ihtiyacımız var.”

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...