Almanya'da ‘Çifte vatandaşlığı iptal edelim’ teklifi

Düzenleyen:
Almanya'da ‘Çifte vatandaşlığı iptal edelim’ teklifi

DÜNYA Haberleri

Merkel hükümeti çarşafı yasaklayacak, çifte vatandaşlığı iptal edecek, bütün cadde ve sokakları kameralarla donatacak ve Türklerin düzenlediği demokrasi mitingi gibi eylemleri ‘terör eylemi’ sayacak.

Almanya’da iş başındaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Birlik (CDU/CSU), son haftalarda peş peşe meydana gelen saldırılar üzerine harekete geçti ve bir dizi yasanın sertleştirilmesini öngören bir paket hazırladı. Paket kapsamında 2020 yılına kadar ek 15 bin polis göreve başlayacak, burka, nikap veya tam kapalı çarşaf yasaklanacak. Camilere maddi desteğe yakın takip geliyor. Önümüzdeki hafta "Berlin Açıklaması" adı altında son hâlini alması beklenen genelgeye göre, Gerhard Schröder’in başbakanlığı döneminde, Sosyal Demokrat Parti-Yeşiller koalisyonunca getirilen çifte vatandaşlık hakkının geri alınması planlanıyor. 

DEMOKRASİ MİTİNGİ ALEVLENDİRDİ

Köln’de geçen hafta Türkler tarafından düzenlenen “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi” sonrası çifte vatandaşlık konusu tartışmaları alevlenmişti. Belgede, bu miting kastedilerek, “Yabancı hükümetlerin politikaları için seferber olmak isteyenlere Almanya’yı terk etmelerini tavsiye ediyoruz” deniliyor. Belgeye göre, bundan böyle bu tür miting düzenleyenlerin vatandaşlığı iptal edilecek. Ayrıca bütün cadde ve sokak araları da kameralarla gözetlenecek. Polisler uzun namlulu silahlar ve vücut kameralarıyla (body cam) donatılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...