Almanya, Yemen'de bulunan 90 vatandaşı için operasyona hazırlanıyor

/ Kaynak: DHA
Almanya, Yemen'de bulunan 90 vatandaşı için operasyona hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri  / DHA

Almanya, iç çatışmaların sürdüğü Yemen'de bulunan 90 vatandaşının kurtarılması için askeri operasyona hazırlanıyor.

Mart ayı sonunda hava operasyonlarının başlamasıyla, Yemen'den çıkamayan 90 Alman vatandaşı için diplomatik çabalarını sürdüren Almanya, girişimlerin sonuç vermemesi durumunda askeri operasyon yapacak. nbsp;Süddeutsche Zeitung'un hükümet kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Almanya'nın önceliğinin sivil yollardan vatandaşlarını kurtarmak olduğu, bunun gerçekleşmesinin mümkün olmaması durumunda ise, askeri seçeneğe başvurulacağı belirtildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Ederer'in dün (Salı) Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'a gittiği ve Alman vatandaşlarının tahliyesi konusunda görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi. Askeri operasyon yapılması durumunda, Yemen'de bulunan AB ülke vatandaşları da bölgeden kurtarılacak. Askeri operasyon seçeneği için hükümetin muhalefet yetkililerini bilgilendirdiği belirtildi.
Almanya, Şubat ayı içerisinde çatışmaların şiddetlenmesi üzerine, vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaparak, Yemen'deki büyükelçiliğini kapatmıştı. Şu an Yemen'de bulunan Alman vatandaşlarının, büyükelçiliğin kapatılmasından sonra yardım çağrısı yapan Almanlardan oluştuğu belirtiliyor. Habere göre, sayıları 150'yi bulan Alman vatandaşlarının bir kısmı farklı yollarla kurtarıldı, 90 kişi ise çatışmalar nedeniyle tahliye edilmeyi bekliyor.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...