Almanya, ülkeyi terk eden Rus vatandaşlarına iltica hakkı tanıyacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Almanya, ülkeyi terk eden Rus vatandaşlarına iltica hakkı tanıyacak

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya lideri Viladimir Putin'in seferberlik ilanının ardından binlerce Rus vatandaşı ülkeyi terketmeye başladı. Uçak biletleri tükendi, hava yolu sistemleri çöktü. Kararın ardından Almanya, askere gitmemek için ülkeyi terk eden Rus vatandaşlarına iltica hakkı tanıyacağını duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşının 8. ayında Ukrayna ordusu Rus güçlerinin kontrolü altındaki bazı bölgeri geri almıştı. Bunun üzerine Putin, asker açığını kapatmak için kısmi seferberlik ilan ederek asker kaçaklarına da hapis yolunu gösterdi.

UÇAK BİLETLERİ TÜKENDİ

Kararın ardından binlerce Rus ülkeyi terk etmeye başladı. Uçak biletleri 70 bin lirayı gördü.

Ülkeyi terk eden Rusların büyük bir kısmı rotayı Türkiye'ye çevirirken Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, askere gitmeyi redderek ülkeden ayrılan Rus vatandaşlarının ve rejim karşıtı olduğu için işkence görenlerin Almanya’ya iltica başvurusu yapabileceğini söyledi.

Baskıyla tehdit edilen Rusların, Almanya'da uluslararası koruma alması gerektiğini söyleyen Faeser, "Putin'in rejimine karşı çıkan ve bu nedenle kendilerini büyük tehlikelere atanlar, Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilir" dedi.

PUTİN'İN YOLUNDAN NEFRET EDENLER MEMNUNİYETLE KARŞILANIR

Faeser ayrıca, Almanya'nın aylardır zulüm gören ve tehdit edilen Rus rejim karşıtlarını kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann ise, "Putin'in yolundan nefret eden ve liberal demokrasiyi seven herkes Almanya'da memnuniyetle karşılanır" açıklamasında bulundu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...