Almanya sınırdaki tankları geri çekiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya sınırdaki tankları geri çekiyor

DÜNYA Haberleri

Almanya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Polonya ve Slovakya'ya yerleştirdiği patriot füze savunma sistemlerini geri çekme kararı aldı.

Almanya'da güvenlik politikalarını Soğuk Savaş’tan sonra en fazla etkileyen olay Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş oldu. Savaşın başından beri Ukrayna'ya destek olan Almanya diğer yandan da sınırlarını korumak için Polonya ve Slovakya'ya patriot füze savunma sistemleri yerleştirdi. Son gelen habere göre ülke sınırdaki patriot füze savunma sistemlerini geri çekme kararı aldı. 

Almanya sınırdaki tankları geri çekiyor

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Almanya Savunma Bakanlığı, Polonya ve Slovakya'ya yerleştirdiği Berlin'in sınırlı askeri kaynakları en iyi şekilde kullanmak adına böyle bir karar aldığı bildirilirken, Polonya'nın güneydoğusundaki Lublin Voyvodalığı'na yerleştirilen iki patriot savunma bataryasının haziran sonu itibarıyla geri çekileceği kaydedildi. Slovakya'da bulunan patriot savunma sisteminin ise 2023 sonu itibarıyla geri çekilmesi kararlaştırıldı.

Almanya sınırdaki tankları geri çekiyor
Almanya, Ukrayna'da savaşın başlamasının hemen ardından Mart 2022'de NATO'nun doğu kanadını güçlendirmek adına Slovakya'ya patriot füze savunma sistemi göndermişti. Berlin, 15 Kasım 2022 tarihinde Polonya'nın Ukrayna sınırındaki Przewodow köyüne düşen füze sonucu 2 Polonya vatandaşının hayatını kaybetmesinin ardından Polonya hükümetine patriot savunma sistemi göndermeyi önermişti. Önerinin Polonya tarafından kabul görmesinin ardından patriotlar geçtiğimiz ocak ayında Polonya'ya konuşlandırılmıştı.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...