Almanya Savunma Bakanı: Ordumuzun ülkemizi savunacak gücü yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya Savunma Bakanı: Ordumuzun ülkemizi savunacak gücü yok

DÜNYA Haberleri

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'tan Alman ordusuna ilişkin dikkat çeken bir itiraf geldi. Bakan Pistorius, ülkesinin vahşi bir savaşa karşı savunmasız olduğunu dile getirdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş biri yılı aşkındır devam ediyor. Savaşın başından bu yana Almanya, Ukrayna ordusuna yaptığı desteklerde dikkat çekti. Alman ordusunun kaynakları uzun süredir tartışma konusuydu, Savunma Bakanı Boris Pistorius dikkat çeken bir itirafta bulundu. 

OLASI BİR RUS SALDIRISINA KARŞI SAVUNMASIZ

Bakan Pistorius, Alman ordusunun (Bundeswehr) vahşi bir savaşa karşı ülkeyi savunulabilecek güçte olmadığını dile getirdi. Pistorius, ''Almanya'yı veya müttefiklerini Rusya ordusu gibi bir saldırgana karşı savunma gücüne sahip bir silahlı kuvvetimiz yok" dedi. Almanya’nın Gayri Safi Milli Hasıla’sının (GSMH) yüzde 2’sinin savunmaya ayrılması hedefine halen ulaşamadığını belirten Pistorius, "Geçmişte Almanya olarak NATO’daki yükümlülüklerimizi yerine getirmedik. Bundan sonra ülke olarak gerekli katkıları vermeliyiz.'' dedi.

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİNİ AÇIKLADI

Bakan Pistorius, “İşgalden ve vahşetten çekinmeyen otokratlara karşı zamanında caydırıcılık gösteremezseniz teslim olmak zorunda kalırsınız. Polonya'da veya başka bir yerde yaşayan insanların güvenliğinden sorumluysanız sözleşmelerden doğan yükümlülükleri de yerine getirilmelisiniz. Almanya olarak caydırıcılığın mümkün olan en kısa sürede yeniden işlemesini sağlamalıyız. Bundeswehr'in acilen silahlara, büyük teçhizata, cephaneye ve ayrıca askerlere ihtiyacı var” dedi.

Öte yandan Almanya hükümeti daha önce, ordunun modernizasyonu için 100 milyar euro ek fon ayırma kararı almış ancak yeni savunma sanayi projeleri ancak Aralık ayında başlayabilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...