Almanya Rusya'ya çağrı: Geri dönüş mümkün

/ Kaynak: AA
Almanya Rusya'ya çağrı: Geri dönüş mümkün

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Dışişleri Bakanı: ''Rusya'ya ısrarla Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesinden kaçınması yönünde çağrıda bulunuyoruz."

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya'ya ısrarlı bir şekilde Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğüne yönelik ihlallarden kaçınması çağrısında bulunduklarını bildirdi. nbsp;


Alman Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Steinmeier, Ukrayna'daki gerginlikle ilgili, ''Gerginliğin arttığı tehlikeli bir yolda bulunuyoruz. Şu an geri dönüş mümkün. Henüz Avrupa'nın bölünmesi önlenebilinir. Bunun için sorumluların sadece provokasyon olarak anlaşılabilecek adımlar atmaktan vazgeçmeleri gerekmektedir'' ifadesini kullandı.


Bunun dışında her şeyin belirsiz ve muhtemelen dramatik sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Steinmeier, yıllarca Avrupa'da daha fazla güvenlik için yapılan yapıcı işbirliğinin bu şekilde heba olacağını kaydetti.


Rusya'nın, Karadeniz filosunun kira sözleşmesi dışında askerini Ukrayna'nın egemen olduğu bölgede görevlendirme hakkı bulunmadığını vurgulayan Steinmeier, ''Rusya'ya ısrarlı bir şekilde Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesinden kaçınması yönünde çağrıda bulunuyoruz'' dedi.


Kiev'deki yeni siyasi yönetimin tüm Ukraynalıların çıkarlarını koruması için çaba gösterdiklerini ifade eden Steinmeier, buna kesinlikle dilleriyle birlikte azınlık haklarının korunmasının da içerdiğini ifade etti.


Steinmeier, bu konuda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve onun Ulusal Azınlıklar Yüksek Temsilcisi'nin önemli rol oynayabileceğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...