Almanya, Putin'e karşı gelenlere iltica hakkı tanıyacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya, Putin'e karşı gelenlere iltica hakkı tanıyacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya, kısmi seferberlik ilan edilen Rusya'da askere gitmeyi reddedenleri kabul edecek. Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann da "Putin'den nefret eden ve liberal demokrasiyi seven herkes Almanya'da bize katılabilir" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin, Ukrayna'da Harkiv bölgesinin kaybedilmesinin ardından ülkesinde kısmi seferberlik ilan etti. Bunun ardından Rusya'da uçak biletleri hızla tükendi. Bu durum sonrası Almanya'dan Putin'i öfkelendirecek bir hamle geldi.

"PUTİN'E CESURCA KARŞI ÇIKAN BURAYA GELEBİLİR" 

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Rusya'da askere gitmeyi reddedenlere kucak açacaklarını söyledi. Faeser "Kural olarak, ağır baskı tehdidi altındaki firari askerler, Almanya'da uluslararası korumadan yararlanırlar. Vladimir Putin'in rejimine cesurca karşı çıkan ve bu sebeple kendilerini büyük bir tehlikeye atan herkes, siyasi zulüm gerekçesiyle Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilir" dedi.

Nancy Faeser, Almanya'nın zaten zulüm gören ve tehdit edilen Rus muhalifleri aylardır ülkeye kabul etmekte olduğunu belirtti. Adalet Bakanı Marco Buschmann da "Putin'den nefret eden ve liberal demokrasiyi seven herkes Almanya'da bize katılabilir" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...