Almanya: PKK, Türkiye'nin ülkemizdeki devlet kurumlarına saldırabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya: PKK, Türkiye'nin ülkemizdeki devlet kurumlarına saldırabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki gerçek yüzünü anlattı. Bakanlık, örgütün, Almanya’daki Türkiye’nin devlet kurumlarına yönelik militan eylemlerin yapılması tehlikesi bulunduğunu bildirdi.

Alman istihbaratı geçtiğimiz günlerde yayımladığı raporda PKK’nın ülkedeki ve Avrupa’daki faaliyetlerine yer vermişti. Örgüt üyelerinin Almanya’da son bir yılda 16 milyon 700 bin, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri genelinde ise topla 30 milyon avro haraç toplayıp Kandil’e yolladığını bildirmişti. Almanya’da PKK mensubu 14 bin 500 kişinin olduğu aktarılmıştı.

"ÖRGÜT, ŞİDDET İÇERMEDİĞİ İMAJI ÇİZMEYE ÇALIŞIYOR"

Bu rapor ile ilgili Almanya İçişleri Bakanlığından bir açıklama geldi. Bakanlık, şunları kaydetti:

Almanya’da Türkiye’nin (yarı) devlet kurumlarına yönelik militan eylemlerin yapılması tehlikesi halen var. PKK'nın ana faaliyet alanları lojistik ve finans desteği sağlanması, yeni eleman kazandırılması ve propaganda amaçlı çok sayıda gösteriler ile büyük etkinlikler gerçekleştirilmesi. Terör örgütü, Avrupa’da yıllardan beri şiddet içermediği imajı çizmeye çalışıyor. Ancak gösterilerde, polise saldırılar yapıldı ve Türk gruplarıyla karşı karşıya gelindi. Bu tür çatışmalarda ölümlerin tamamen dışlanamayacağı kısmen bir risk boyutu vardır.

“AVRUPA’DA PKK İLE BİZİM GİBİ MÜCADELE EDEN ÜLKE YOK”

PKK, Almanya’da 1993’ten beri yasak. Avrupa'da PKK ile Almanya kadar kapsamlı, sistematik, büyük personel ve maddi çabayla mücadele eden başka bir ülke yok. Özellikle finansman faaliyetlerinin aydınlatılması güvenlik makamlarınca yürütülen soruşturmaların odağında. Eyaletlerin toplanma ve yasaklama makamları, mevcut hükümlere göre PKK’nın birlikteliğinin desteklenmesi durumunda sembollerinin gösterilmesini sürekli şekilde takip ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...