Almanya, İsrail hakkında kararını verdi! 2 gün içerisinde başlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya, İsrail hakkında kararını verdi! 2 gün içerisinde başlayacak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika: İsrail-Filistin arasında yükselen tansiyon diğer ülkeleri harekete geçirdi. Alman Dışişleri Bakanlığının İsrail'deki Alman vatandaşlarını tahliye etmeye hazırlandığı bildirildi.

Alman Dışişleri Bakanlığının İsrail'deki Alman vatandaşlarını tahliye etmeye hazırlandığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığının talimatıyla, Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın perşembe ve cuma günleri tahliye amaçlı İsrail'e 4 uçuş gerçekleştireceği ifade edildi.

ÖZEL HAT OLUŞTURULDU

Bakanlığın, İsrail'den ayrılmak isteyen Alman vatandaşları için günün her saati ulaşılabilen özel telefon hattı oluşturduğu kaydedildi. Ülkelerine dönmek isteyen Alman vatandaşlarının mutlaka "kriz önlem listesinde" kayıt yaptırmaları gerektiği bilgisi paylaşıldı.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Lufthansa, İsrail uçuşlarını cumartesi gününe kadar askıya aldığını duyurmuştu.  Avusturya ve İspanya'nın vatandaşlarını İsrail'den askeri uçaklarla getireceklerini açıklamalarının ardından, Alman hükümetinin kriz yönetimi muhalefet tarafından eleştirilmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...