Almanya IŞİD'e katılmak isteyen vatandaşını balın nasıl önleyecek

/ Kaynak: AA
Almanya IŞİD'e katılmak isteyen vatandaşını balın nasıl önleyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın, terör örgütü IŞİD'e katılmak isteyen Alman vatandaşlarının yurt dışına seyahatinin kısıtlamasına yönelik çalışma başlattığı bildirildi.

Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında İçişleri Bakanı Sözcüsü Dr. Pamela Müller-Niese, bir soru üzerine, Suriye ve Irak'a savaşmaya gitmek isteyenlere karşı bazı tedbirler aldıklarını söyledi.Bu konu da Almanya Vatandaşlık Yasası'nda değişikliğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Müller-Niese, "Yasalara göre Alman vatandaşlarının pasaportuna gerektiği halde el konulabiliyor ancak bu nüfus cüzdanı için geçerli değil. Nüfus cüzdanı ile de seyahat mümkün. Söz konusu bölgelere gitmek isteyenlerin nüfus cüzdanlarına da seyahat kısıtlaması getirilmesi konusunu inceliyoruz. Bu konuda yapılacak çalışmayı ilgili mercilerle görüşüyoruz" diye konuştu.Müller-Niese, kimlikle seyahat edilmesinin engellenmesi konusunda diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle de görüştüklerini ifade etti. Schengen ülkelerinden AB ülkeleri dışına nüfus cüzdanlarıyla da seyahet edilebildiğine dikkati çeken Müller-Niese, bu yüzden koordineli hareket etmeleri gerektiğini anlattı.
Terör örgütü IŞİD'in hedefinde Almanya'nın olup olmadığının sorulması üzerine Müller-Niese, " Ne içişleri Bakanlığında ne de diğer güvenlik birimlerinde buna dair somut bir veri yok" dedi. Müller-Niese, terör örgütü IŞİD'e karşı güvenlik birimlerinin gerekli tedbirleri ülke içinde aldığını sözlerine ekledi.
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise Almanya'nın IŞİD'e karşı mücadelede askeri bir operasyona dahil olmayacağını belirterek, "İttifak ülkelerinin her biri farklı görevler yapıyor.Almanya da bölgeye insani yardım gönderiyor, Kürtlere silah ve mühimmat yardımı yapıyor. Şu an için askeri bir operasyona katılım konusunda hükümetin tavrında herhangi bir değişiklik yok" ifadelerini kullandı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...