Almanya ile ilişkiler normale dönebilir

Düzenleyen:
Almanya ile ilişkiler normale dönebilir

DÜNYA Haberleri

Der Spiegel dergisine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Siz bize doğru bir adım atarsanız, biz iki adım atarız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen yılki zorluklara rağmen Türkiye ile Almanya arasında problemlerin yaşanması için bir sebep olmadığını söyledi. Alman “Der Spiegel” dergisine röportaj veren Çavuşoğlu’na, Almanya’daki genel seçimlerden sonra ikili ilişkilerin normale döneceğine inandığını söylediği hatırlatıldı. Buna hâlâ inanıp inanmadığı sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Evet, bunun için çaba harcamaya hazırım. Geçen yıl her ne kadar zorlu geçse de Almanya ve Türkiye arasında sıkıntılar olması için hiçbir sebep yok” dedi. Türkiye’de yapılan referandumdan dolayı Almanya ile görüş ayrılıklarının ortaya çıktığını ifade eden Çavuşoğlu “Özellikle referandum sebebiyle görüş ayrılıklarımız vardı. Türk hükûmet siyasetçilerinin Almanya’da konuşma yapmalarına izin verilmemesinden rahatsızlık duyduk. Fakat dostum Sigmar Gabriel’e seçimlerden önce de söyledim: Birlikte ileriye bakalım. Siz bize bir adım atarsanız, biz size iki adım atarız” dedi. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar Almanya’daki seçimlere müdahale etmediğinin söylemesi üzerine muhabir, “Bu seçimlere neden müdahale etti” sorusunu yöneltti. Çavuşoğlu da “Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zamandan beri iktidarda? 2002 yılından bu yana. Hiç Alman seçim mücadelesine karıştı mı? Hayır. Almanya, referandum sırasında taraf tutmak suretiyle iç işlerimize karıştı. Almanya, Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı bir kampanya yürütmüştür. Bu cevapsız kalamazdı’’ ifadelerini kullandı. Federal Alman hükûmeti ile güvene dayalı bir iş birliği yürüttüklerini belirten Çavuşoğlu “Cumhurbaşkanı Erdoğan hiçbir zaman kendiliğinden Almanya ile çatışmaya giredi; her zaman Almanya’nın saldırılarına tepki verdi” dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...