Almanya Hükümeti'nden Ukrayna açıklaması

/ Kaynak: AA
Almanya Hükümeti'nden Ukrayna açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

"Krizin çözülmesi için şeffaf ve hukuk devletine geçilmesi herkesin çıkarına. Bunun olması için bir şans var. Yetkililer bu sorumluluğu üstlenmek zorunda"

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Ukrayna'daki krizin çözülmesi için şeffaf ve hukuk devletine uygun bir süreçten geçilmesi herkesin çıkarına. Bunun olması için şimdi bir şans var. nbsp;

Yetkililer bu sorumluluğu üstlenmek zorunda" dedi.

Seibert, Federal Basın Merkezi'ndeki basın toplantısında, Ukrayna'daki geçiş sürecinin sonunda, şeffaf, serbest, adil ve demokratik seçimlerin olması gerektiğini, Avrupa Birliği ve Almanya'nın bu konuda katkıda bulunacağını söyledi.

"Ukrayna'daki krizin çözülmesi için şeffaf ve hukuk devletine uygun bir süreçten geçilmesi herkesin çıkarına. Bunun olması için şimdi bir şans var. Yetkililer bu sorumluluğu üstlenmek zorunda" diyen Seibert, Ukrayna'daki iktidar değişiminin ardından yeni hükümetin ülkenin doğu ve güneyini de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna gibi büyük bir ülkenin zor durumda olduğunu ifade eden Seibert, "Ukrayna'nın ekonomik istikrarın sağlanması herkesin çıkarına. Bu yüzden Avrupa'nın ve diğer ülkelerin Ukrayna'ya yardım konusunda adım atmaması gerekir" ifadesini kullandı.

Ukrayna'da geçici hükümetin önemli reformlar konusunda Uluslararası Para Fonu ile uzlaşabilmesinin önemli olduğunu belirten Seibert, "Avrupa Birliği reform için istekli olması durumunda Ukrayna'ya makro finansal yardımında bulunacak" dedi.

Steffen Seibert, gazetecilerin İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından dinlendiği iddialarına ilişkin, Alman hükümetinin bundan bilgisi olmadığını belirterek yorum yapamayacağını kaydetti. Seibert, hükümetin dinlenme skandalıyla ilgili aylardır çalıştığını da belirtti.

"ABD ile istihbarat çalışmalarında işbirliği yapmak istiyoruz ve yapmalıyız" diyen Seibert, ancak bu ortak çalışmada kullanılan araçların ve ölçülerinin önemli olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli de Alman Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Ederer'in dün Ukrayna ile ilgili bir çalışma grubu oluşturulduğunu kaydetti. Çalışma grubuna diğer bakanlıklardan da temsilcilerin katılacağını belirten Chebli, grubun Ukrayna'nın ekonomik ve siyasi birliğinin oluşmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...