Almanya dalga konusu oldu: ''Berlin'deki en pahalı safari''

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya dalga konusu oldu: ''Berlin'deki en pahalı safari''

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın başkenti Berlin'de 36 saat süren aslan avı gündemdeki yerini koruyor. Yüzbinlerce Euro harcanan avın konusu olan hayvanın aslında bir domuz olduğunun ortaya çıkması, Batı medyasında Almanya ile dalga geçilmesine neden oldu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de çekilen bir görüntü, dünya gündemini uzun süre meşgul etti. Kleinmachnow bölgesinde yaşayan iki kişinin ormanlık alanda başıboş bir aslanın gezdiğini iddia etmesi ve görüntülerle de iddialarını desteklemeleri Alman güvenlik güçlerinin harekete geçmesine neden oldu.

200 SİLAHLI PERSONEL, TANK, HELİKOPTER

Kleinmachnow, Teltow ve Stahnsdorf halkına evde kalmaları ve evcil hayvanlarını da sokağa çıkarmamaları uyarısında bulunan polis adeta alarma geçti.

Dişi olduğuna inanılan aslanı arama çalışmalarına 200 silahlı personel, helikopter, dronlar ve zırhlı araçlar katıldı.

Ormanlık alanda hayvanın bulunması zor olduğu için kızılötesi kameralar kullanıldı, operasyonun görüntüleri Alman televizyonları ile beraber tüm dünyada da yayınlandı.

HATA YAPTIKLARINI 36 SAAT SONRA ANLADILAR

Ancak dünyanın konuştuğu operasyon, görüntüleri inceleyen iki uzmanın hayvanı analiz etmesi ile 36 saat sonra son buldu.

Görüntüleri inceleyen uzmanlara göre gizemli hayvanın kuyruğu dişi bir aslana ait olmayacak kadar kısaydı, her yerde aranan hayvan muhtemelen bir yaban domuzuydu.

Kasabanın Belediye Başkanı, bölgede aramanın durdurulduğunu duyurdu ve bölge sakinlerine "bir tehlike olmadığını" vurguladı.

Almanya dalga konusu oldu: ''Berlin'deki en pahalı safari''

BATI MEDYASI DALGA GEÇİYOR: KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ

İngiliz medyası Berlin'i alarma geçiren operasyonu 'küçük düşürücü olarak' yorumlarken Fransız medyası 'Kükreme sesi yok' diyerek Almanya ile dalga geçti.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda 36 saat boyunca aranan yaban domuzuna 'Berlin canavarı' ismi verildi.

Almanya dalga konusu oldu: ''Berlin'deki en pahalı safari''

ALMANYA'DA TEPKİ: NEDEN BU KADAR ÇOK PARA HARCANDI?

Almanya'daki eleştirmenler ise domuzu teşhis etmenin neden 36 saat sürdüğünü ve operasyon için neden bu kadar çok para harcandığını sorguluyor.

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bilgilere göre Almanya'da büyük bir helikopterin konuşlandırılması saatte 5 bin Euro'ya mal oluyor. Berlin Polis Birliği Başkan Yardımcısı Heiko Teggatz operasyonun yüz binlerce Euro’ya mal olduğunu belirterek "Bu görev şüphesiz Almanya ormanlarının şimdiye kadar gördüğü en pahalı safari" dedi.

Eleştirmenler Operasyon için harcanan paranın safari avı yerine Berlin'in büyüyen çete sorunuyla savaşmak için harcanmasının daha iyi olacağını vurguladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...