Alman profesör: Türkiye tavrında haklı

Alman profesör: Türkiye tavrında haklı

DÜNYA Haberleri

Almanya'daki Christian-Albrecht Üniversitesinde Kamu Hukuku Profesörü olan Nele Matz-Lück, Doğu Akdeniz'deki Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin, Türkiye’nin pozisyonunun kötü durumda olmadığını söyledi.

Matz-Lück "Zira kıta sahanlığı ve ekonomik bölgelerin sınırlarının bir orta hatta göre belirlenmesi zorunlu değildir, bu bağlamda adalet ve hakkaniyet de esas alınmaktadır. Mesele Yunan tarafının düşündüğü kadar basit değildir" dedi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tezlerine destek veren Alman Profesör, Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan anlaşmanın da Türkiye’nin hak taleplerine ters düşüp düşmediği açısından incelenmesi gerektiğini belirtti.  Prof. Matz-Lück "Türkiye’nin meşru hak talepleri dikkate alınmaz ise anlaşma hiçbir etki oluşturmaz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...