Alman politikacıdan Türkiye'ye destek!

Alman politikacıdan Türkiye'ye destek!

DÜNYA Haberleri

Almanya'da IŞİD ve Kobanı konusunda kışkırtıcı düzeye varan yorumlara, CDU/CSU Dış Politika Sözcüsü Philipp Missfelder'den sağduyulu tepki geldi.

Alman Birlik Partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Philipp Missfelder, IŞİD ve Kobanı konusunda Türkiye'ye yönelik eleştiriler hakkında konuştu. Sağduyulu açıklamada bulunan Missfelder, "Türkiye'ye yönelik suçlama veya şüpheler yersiz" dedi ve Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki durumu Almanya'dan daha iyi değerlendirebileceğine işaret etti.


Türkiye'nin çok sayıda mülteciyi kabul ettiğine dikkat çeken Missfelder, "Türkiye takdir edilmesi gereken büyük bir hizmeti yerine getirdi" dedi. Türkiye'nin uluslararası terörizme karşı mücadelede önemli stratejik partner olarak kalacağına da vurgu yapan Missfelder, IŞİD terör örgütü ile mücadelenin tüm dünyayı bir araya getirdiğini belirtti. Alman siyasiler, Türkiye'yi sessiz kalmakla eleştirmişti.


Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...