Alman istihbaratı, binlerce telefon görüşmesini dinlemiş

/ Kaynak: AA
Alman istihbaratı, binlerce telefon görüşmesini dinlemiş

DÜNYA Haberleri  / AA

Alman istihbaratlarının 2012'de yılında binlerce telefon görüşmesini dinlediği, elektronik posta ve cep telefonu mesajını kontrol ettiği bildirildi.

Bild gazetesinin yayımlanan ve Federal Meclis Denetleme Kurulu (PKGr) raporuna dayandırılan habere göre, Alman istihbarat servisi BND, Anayasayı Koruma Dairesi (DfV) ve Askeri İstihbarat Birimi (MAD) tarafından 2012 yılında yüz binlerce mail, telefon görüşmesi ve cep telefonu takip edildi. Almanya istihbarat teşkilatlarının 2012'de 850 bin telefon görüşmesini dinlendiği, elektronik posta ve cep telefonu mesajını izlediği bildirildi. Federal Meclis Denetleme Kurulu raporunda, Alman İstihbaratlarının 2012'de terörizm, yasa dışı silah sevkiyatı ve kaçakçılıkla ilgili 634 somut şüpheyle karşılandığı da yer aldı. En fazla mültecilerin yasa dışı yollardan ülkeye getirilmelerini içeren konuların takip edildiği iddia edildi. Öte yandan, 2011 yılında bu rakamın 2,9 milyon, 2010'de ise 37 milyon olduğu raporda yer aldığı da vurgulandı. İstihbaratlar ve anahtar kelimelerle daha hedefli dinleme yapıldığı için sayıda gerileme olduğu belirtildi


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...