Alman gazetesi Bayraktar'ın başarısını yazdı: Türkiye kendi kendine yetiyor

Düzenleyen:
Alman gazetesi Bayraktar'ın başarısını yazdı: Türkiye kendi kendine yetiyor

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşında dengeleri değiştiren Bayraktar’ın başarısını tüm dünya konuşuyor. Türkiye’nin savunma alanındaki başarısı Ukrayna’da destan yazdıran Bayraktar’a bir övgü de Alman gazetesinde yer aldı.

Türkiye’nin savunma sanayindeki başarısını tüm dünya konuşmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşında tüm dengeleri değiştiren ve Rusya’nın yılan adasından çekilmesinde en büyük rolü oynayan Bayraktar’ın başarısı dünyanın dikkatini çekti. 

Almanya basınından "focus.de" isimli internet haber sitesi, TB2'nin, Rus askerlerini kötü vurduğunu ve Türkiye’nin savunma sanayiinde kendi kendine yettiğini yazdı.

Analiz yazısında, "Almanya'da, Ukrayna savaşında silahlar söz konusu olduğunda, insanlar genellikle orada olmayanlardan bahsediyor. Türkiye'de ise işler değişik." denildi.

TB2’nin savaşta etkisinin  büyük olduğu belirtilen yazı da fiyatının ise nispeten daha ucuz olduğu anlatıldı. Haberde ayrıca Türkiye’nin savunma sanayiinde kendi kendine yeterli olduğuna ve büyük oyunculara daha az bağımlı hale gelmek istediğine dikkat çekildi.

‘ALMANYA’DAN DAHA İYİ’

Ukrayna savaşının, Türkiye'nin, en iyiler arasında yer alan bir silah sistemi geliştirdiğini açıkça ortaya koyduğu belirtilerek, "Türkiye'nin izlediği yol, Almanya'nınkinden sadece farklı değil, aynı zamanda daha iyi: kendi kendine yeterlilik." denildi.

‘BİRÇOK ÜLKE TÜRK İHA’SI İÇİN SIRAYA GİRDİ’

Bayraktar TB2’lerin başarısının ardından bu araçlara olan ilgininde arttığı belirtilen yazıda Fas, Tunus, Libya, Nijer, Etiyopya, Polonya, Türkmenistan ve Ukrayna Bayraktar'ın müşterisi olduğu belirtildi.

Alman gazetesi Bayraktar'ın başarısını yazdı: Türkiye kendi kendine yetiyorRusya-Ukrayna savaşında tüm dengeleri değiştiren ve Rusya’nın yılan adasından çekilmesinde en büyük rolü oynayan Bayraktar’ın başarısı dünyanın dikkatini çekti. 

Haberde ayrıca, “Nijerya, Umman, Pakistan, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Büyük Britanya ilgi gösteriyor ya da insansız hava aracının satın alınması için pazarlık yapıyor." notu paylaşıldı.

SİHA yatırımlarından da söz edilerek, "Sadece bir yılda 1,6 milyar dolarlık drone yatırımı yaptılar. Yüzde 70 kendi kendine yeterlilik oranına ulaştılar. Hedef yüzde 100.

Bayraktar'a ek olarak uçak gemisi, çeşitli zırhlı araçlar, tanklar, taşınabilir roketatarlar, helikopterler ve uydu sistemi geliştiriyorlar." ifadeleri kullanıldı.

 



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...