Alman başkan: IŞİD'in uyguladığı vahşet İslâm dînine ihanet

Alman başkan: IŞİD'in uyguladığı vahşet İslâm dînine ihanet

DÜNYA Haberleri

Almanya Katolik Merkez Komitesi (ZdK) Başkanı Alois Glück, İslam ile şiddetin yanyana getirilmesine karşı olduğunu belirtti.

ZdK'nın Bonn'daki toplantısında konuşan Glück, "Almanya'daki Müslümanlar'ın büyük bir çoğunluğu bizim değerlerimize saygılı ve çok küçük ama çok tehlikeli gruplarla bir tutulmamalı" diye konuştu. Glück, "Aşırı grupların uyguladıkları şiddeti Kuran'a dayandırmaları İslam'a meydan okumadır. İslam dini bilimcilerinin biran önce ve çok açık bir şekilde IŞİD'in uyguladığı vahşetin Kuran'a dayanmadığını açıklamaları gerekmektedir" dedi. IŞİD'in sadece uyguladığı akıl almaz vahşetle anılmaması gerektiğini belirten Glück, "Esas mücadelelerini batının değerlerine karşı yürütüyorlar. Gençleri kendilerine çekme güçleri bizi hem korkutuyor hem de çaresiz bırakıyor" diye konuştu.
Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...