İsrail'in en büyük silah tedarikçilerinden! Alman Başbakan'dan skandal ateşkes açıklaması: 'Ara vermeyi doğru bulmuyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'in en büyük silah tedarikçilerinden! Alman Başbakan'dan skandal ateşkes açıklaması: 'Ara vermeyi doğru bulmuyorum'

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze'de katliamlarına ara verirken, birçok dünya lideri ateşkes çağrılarında bulunuyor. Ancak Alman Başbakan Olaf Scholz skandal bir açıklamaya imza attı. Scholz, ateşkesin doğru olmadığını söyledi.

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı operasyonuna İsrail'in tepkisi sert ve kanlı oldu. Hamas'a bağlı El-Kassam Tugayları'nın saldırılarını bahane eden İsrail, önce Filistinlilerin elektrik, su, gıda, yakıt gibi temel yaşam ihtiyaçlarına olan erişimini kesti. Ardından şiddetli hava, kara ve deniz saldırılarıyla binlerce insanı katletti. Bu katliamlar dünyanın birçok noktasında tepkiyle karşılandı. Milyonlarca insan sokaklara dökülüp, ateşkes çağrısı yaparken, liderler ve uluslararası kuruluşlar da ardı ardına ateşkes çağrıları yapmaya başladı. Ancak Alman Başbakanı Olaf Scholz bütün bu katliamlar devam ederken skandal bir açıklamaya imza attı.

ATEŞKESİ DOĞRU BULMUYORUM

Heilbronner Stimme gazetesinin düzenlediği etkinlikte açıklamalarda bulunan Scholz, "(Gazze'de) Hemen ateşkes ya da uzun bir ara talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu, İsrail'in, Hamas'ın toparlanmasına izin vermesi gerektiği anlamına geliyor. Hamas'ın tekrar füze imal edip saldırmasına izin verilmemeli" ifadelerini kullandı. 

'İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ DEVLET MESELEMİZDİR'

İki devletli çözümün hala mümkün olduğuna inandığını belirten Almanya Başbakanı, ancak bunu mümkün kılan bir perspektifin olması gerektiğinin altını çizdi. Scholz, "Kalıcı bir barış ortamı istiyorsanız, İsrail için tehdit oluşturmayan bir Filistin devleti olasılığını istemelisiniz." diye konuştu.

Olaf Scholz 17 Ekim'de İsrail'e destek vermek amacıyla Tel Aviv'i ziyaret etmiş ve Almanya'nın İsrail ile dayanışmasını göstermişti.

Scholz İsrail'in güvenliğinin kendi devlet meselesi olduğunu defalarca vurgulamıştı.,

İSRAİL'İN EN BÜYÜK SİLAH TEDARİKÇİLERİNDEN

Almanya'nın İsrail'e silah ve askeri malzeme satışı son 10 ayda yaklaşık 10 kat arttı. İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından ilk birkaç haftada federal hükümet, İsrail'den gelen 185 başvuruyu onayladı. Haberde, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığının İsrail-Filistin çatışmasının ardından "Alman federal hükümeti, İsrail'e askeri teçhizat ihracatına ilişkin başvuruları mevcut durum nedeniyle öncelikli olarak işleme alıyor ve karara bağlıyor." açıklamasına yer verildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...