Aliyev'den destek: Barış istemeyen taraf belli oldu

Aliyev'den destek: Barış istemeyen taraf belli oldu

DÜNYA Haberleri

Prag zirvesinde Ermenistan Cumhurbaşkanı, Türkiye'yi eleştirince Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tepkisini gösterdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajıyla ilgili "Erdoğan birkaç yıl önce Ermenistan yönetimine arşivlerin açılmasını teklif etti ancak olumlu cevap gelmedi. En son malum olaylarda hayatını kaybeden Ermeni asıllı vatandaşlara taziye dileklerini sundu fakat ne yazık ki Ermenistan'dan yine olumlu karşılık gelmedi" dedi. Aliyev, "ABD ve AB'nin Erdoğan'ın bu tutumunu desteklemesine rağmen Ermenistan hükümeti açıklamayı yetersiz buldu. Bu, bölgede kimin barış istemediğini açıkça ortaya koyuyor. Biz barış ve topraklarımızın geri verilmesini istiyoruz. Ermenistan işgale son vermelidir" diye konuştu. BAKÜ AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...