Alibaba'nın kurucusu kayıp milyarder Jack Ma ortaya çıktı! Yeni mesleği ile şaşırttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Alibaba'nın kurucusu kayıp milyarder Jack Ma ortaya çıktı! Yeni mesleği ile şaşırttı

DÜNYA Haberleri

2020 yılında Çin hükümetini eleştiren sözlerinin ardından ortadan kaybolan ve nerede olduğu merak konusu olan Alibaba'nın kurucusu milyoner Jack Ma, ortaya çıktı. Yeni mesleği ile şaşırtan Ma, Çin'in en zengin insanı olarak biliniyordu.

Dünyaca ünlü teknoloji devi Alibaba'nın kurucusu olan ve Çin'in en zengin insanı olarak bilinen Jack Ma, 2020 yılında ülkenin finansal düzenleme sistemini eleştirmiş ve Çin bankalarının 'rehinci' bir zihniyetle çalıştığını iddia etmişti. Bu açıklamaların ardından Ma’nın şirketi Ant Group'un 37 milyar dolarlık halka arzı Çin hükümeti tarafından iptal edilmişti.

Bu durumla birlikte Alibaba'nın hisse fiyatı yüzde 70'ten fazla düştü ve Ma'nın serveti Ekim 2020'deki 61 milyar dolarlık yüksek seviyesinden tahmini 33 milyar dolara düştü. Yaşananların ardından Ma, adeta kayıplara karıştı.

NTV'nin aktardığı habere göre; Financial Times Ma'nın Kasım 2022'de Japonya'da görüldüğünü, Ocak ayında ise Tayland'ı ziyaret ettiğini ve bir Muay Thai dövüşü izlediğini yazdı. Tüm bunların ardından Çinli milyarderin yeni mesleği ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

Kayıp milyarder Jack Ma’nın, Japonya'nın başkentindeki bir üniversitede öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı. Tokyo Koleji'nden yapılan açıklamada, Ma'nın yeni görevinde 'sürdürülebilir tarım ve gıda üretimi' üzerine araştırmalar yürütmesinin beklendiği belirtildi. Ma, Tokyo Üniversitesi’ne bağlı kolejdeki derslerde, 'girişimcilik, kurumsal yönetim ve yenilikçilik konusundaki zengin deneyimini ve öncü bilgilerini' paylaşacak. 

ESKİ MESLEĞİNE GERİ DÖNDÜ

Eğitim kurumundan paylaşılan bilgiye göre Ma'nın misafir öğretim üyesi dönemi 1 Mayıs'ta başladı. Bu, 58 yaşındaki Ma'nın Eylül 2019'da Alibaba'dan emekli olduktan sonra eski mesleğine döndüğü anlamına geliyor. Milyarder iş insanı, Alibaba'yı kurmadan önce birkaç yıl İngilizce öğretmenliği yapmıştı. (Kaynak: NTV)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...