Akdeniz'de tek yol müzakere

Akdeniz'de tek yol müzakere

DÜNYA Haberleri

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Doğu Akdeniz konusunda temaslarda bulunduğunu, gerilimi düşürmenin tek yolunun "diyalog" olduğunu söyledi.

Stano, günlük basın toplantısında soruları cevaplarken, AB'nin diyalogdan yana olan tutumunun değişmediğini belirterek, müzakerelerin başlaması gerektiğini vurguladı. Yüksek Temsilci Borrell'in mesajlarına dikkat çeken Stano "Tek taraflı adımlar, tehditler, açıklamalar yerine mevcut tansiyonu düşürmek için nihayet başlayan bir diyaloğumuz, görüşmelerimiz var" dedi. AB'nin birçok kez Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile dayanışma içinde olduğunu açıkladığını hatırlatan Stano "İlerleyebilmenin tek yolu diyalog ve görüşmeler. Sadece bunlar çözüm getirebilir, gerginliği azaltabilir. Bizim görmek istediğimiz bu" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...