Akdeniz'de düşen ABD jetinde ölenler özel birlik çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İndependent
- Güncelleme:
Akdeniz'de düşen ABD jetinde ölenler özel birlik çıktı

DÜNYA Haberleri  / İndependent

Dün gece Doğu Akdeniz'de yakıt ikmali yaparken düşen ABD'ye ait askeri jetin, Amerikan ordusundaki özel bir birliği taşıdığı ortaya çıktı.

Doğu Akdeniz'de eğitim faaliyetleri yapan bir ABD askeri uçağı dün gece kaza kırıma uğrayarak düşmüş, jetteki 5 asker hayatını kaybetmişti.

ÖZEL BİRLİK ÇIKTILAR

Ölen askerlerin özel harekat birimlerinde görevli olduğu ortaya çıktı. Askerlerinin, elit 160. Özel Operasyonlar Havacılık Alayı'nda görevli oldukları açıklandı.

Pentagon, İsrail ve Lübnan'daki Amerikan vatandaşlarının tahliye edilmesi ihtimaline karşın çok sayıda komando birliğini bölgeye göndermişti.

Akdeniz'de düşen ABD jetinde ölenler özel birlik çıktı

ABD, GAZZE'YE ASKER GÖNDERMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bölgeye gönderilen komandolar aynı zamanda rehine kurtarma operasyonları konusunda eğitim almış askerlerden oluşuyordu. Ancak Biden yönetimi daha önce Amerikan askerlerinin Gazze'de sahaya inmesine dair bir plan olmadığını açıklamıştı.

ABD ordusunun Avrupa Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, 5 askerin "rutin havada yakıt ikmali görevi" sırasında hayatını kaybettikleri belirtildi, ancak olaya ilişkin başka bir detay paylaşılmadı.

HELİKOPTER OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

New York Times'a konuşan üç ABD'li yetkili ise düşen hava aracının uçak değil, MH-60 Black Hawk tipi bir helikopter olduğunu belirtti. 

NEDEN DÜŞTÜ?

ABD askerlerini taşıyan helikopterin, bir yakıt uçağıyla çarpışıp çarpışmadığı bilinmiyor ancak ikmal sırasında bazen bu tip kazalar yaşanıyor. Havada yakıt ikmal prosedürü, helikopterin önünden sarkıtılan sert bir borunun yakıt uçağına bağlanarak ikmal yapılmasıyla sonuçlanıyor.

ABD ordusu 7 Ekim'deki Hamas saldırılarının ardından "İran ve Hizbullah'ın savaşa katılmasını engellemek için" bölgeye iki uçak gemisi ve 7 bin 500 asker göndermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İndependent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hz. Mehdi (a.s)13 Kasım 2023 21:37

geberin domuzlar ..

Sonraki Haber Yükleniyor...