Ahmet Utaş, 'Bosna'da büyük bir oyun oynanıyor'

/ Kaynak: CHA
Ahmet Utaş, 'Bosna'da büyük bir oyun oynanıyor'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş, Bosna Hersek'teki nüfus sayımlarının çok önemli olduğunu söyledi.

Utaş, "Bosna Hersek'te büyük bir oyun oynanıyor. Boşnak vatandaşı kardeşlerimizin bu sayıma katılmalarını ve kendilerini yazdırmalarını istiyoruz. " dedi. Nüfus sayımında sunulan seçeneklere dikkat çeken Ahmet Utaş, Boşnak, Hırvat , Sırp ve diğerleri şeklinde seçenekler sunulduğunu belirterek, "Tamamen kendi soydaşlarına yönelik bir şekilde sayılmalarını istiyoruz." diye konuştu. Utaş, şöyle devam etti: "Boşnakları azınlık gösterme planları var. Bu plan Batılı Hıristiyan Ortadokslar'ın oyunları. '500 sene önce Müslümanlar vardı, ondan önce biz vardık' gibi ifadeler kullanıyorlar. Halbuki 500 sene önce oraya giden Türkler ve Müslümanlar hiç bir şekilde zorlama yapmadılar. Halk tamamen kendi isteği ile Müslümanlığı kabul etmiş. Onlar, bu serbestliğin olmadığını kılıç zoru ile Müslüman yapıldığını iddia ediyorlar. Halbuki öyle bir şey yok. Osmanlı Balkanlar'dan çekileli yüz sene oldu ama oradaki soydaşlarımız hala İslam'ı yaşıyorlar. İslam'ın bütün inceliklerini çocuklarına öğretiyorlar ve Avrupa, Batı, Hıristiyanlar da bunu hazmedemiyor. Hazımsızlıkları var. Avrupa'nın ortasında nüfusu fazla bir İslam topluluğu istememekteler. 1191- 1995 arası yaşanan savaşın altında da bu esaslar yatmaktadır." Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş, federasyon olarak Bosna'dan gelen Boşnaklara ellerinden gelen yardımı yaptıklarını, ayda bir kez bir araya geldiklerini sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...