Afrika'da çocuk asker kullanan örgüte büyük darbe

/ Kaynak: AA
Afrika'da çocuk asker kullanan örgüte büyük darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Uganda ordusu, Rabbin Direniş Ordusu'nun üst düzey komutanı Okot Odhiambo'nun öldüğüne inanıyor.

Uganda ordusu, Rabbin Direniş Ordusu'nun üst düzey komutanının geçen yıl Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Afrika birliklerinin düzenlediği bir saldırıda öldüğünün sanıldığını açıkladı.

Uganda ordusunun sözcüsü Yarbay Paddy Ankunda, çocuk askerleriyle bilinen Rabbin Direniş Ordusu'nun kaçak lideri Joseph Kony'den sonra örgütün iki numarası olarak gösterilen Okot Odhiambo'nun büyük olasılıkla ekim ayında düzenlenen saldırıda aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Çocukları silahlandırıp kendi saflarında savaştırmasıyla gündeme gelen Rabbin Direniş Ordusu'ndan ayrılan kişilerin Odhiambo'nun öldüğüne ilişkin fotoğrafları kanıt olarak sundukları ancak isyancı komutanın cesedinin bulunmadığı bildirildi.

Okot Odhiambo'nun ölümünün doğrulanması halinde Rabbin Direniş Ordusu'na büyük bir darbe vurulmuş olacağı düşünülüyor.

Uganda'nın kuzeyi ve Güney Sudan'da faaliyet gösteren militan hareketi Rabbin Direniş Ordusu, Acholi halkının hakları için silahlı mücadele yürüttüğünü savunuyor. Örgüt, birçok insan hakları ihlali suçlamasıyla karşılaşıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...