'Afrika, gıda ihtiyacının yüzde 83'ünü ithal ediyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Afrika, gıda ihtiyacının yüzde 83'ünü ithal ediyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Afrika Ekonomik Komisyonu Genel Sekreteri Carlos Lopez, yaptığı yazılı açıklamada, "Afrika, gıda ihtiyacının yüzde 83'ünü ithal ediyor" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM), Afrika'nın gıda ihtiyacının yüzde 83'ünün ithal edildiğini bildirdi.

BM Afrika Ekonomik Komisyonu Genel Sekreteri Carlos Lopez, yaptığı yazılı açıklamada, son on yılda yaşanan benzeri görülmemiş gelişme oranına rağmen Afrika kıtasının dünya tarım ürünleri üretiminde en aşağı seviyede olduğunu belirterek, "Afrika, gıda ihtiyacının yüzde 83'ünü ithal ediyor" ifadelerini kullandı.

Afrika ülkeleri, mevcut ekonomik durgunluktan çıkmak ve Asya'da artan iş gücü maliyetleriyle mücadele eden düşük ücretli üretimin arttırılması için katma değerli üretim üzerinde yoğunlaşılması konusunda teşvik ediliyor.

Afrika'nın güneyinde yaklaşık 14 milyon kişi açlıkla mücadele ediyor

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, kuraklık Afrika'nın doğusunda açlığa maruz kalanların oranının artmasına sebep oluyor. Afrika'nın güneyinde 14 milyona yakın kişi açlıkla mücadele ediyor.

Kuraklık, Afrikalıların en büyük geçim kaynağı olan tarım sektörüne büyük zarar verdiği için ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmasını da zorlaştırıyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, hafta sonu Etiyopya'nın başkenti Addis Abeba'da düzenlenen Afrika Birliği toplantısında, Afrika'nın doğusunda bulunan Etiyopya'nın son 30 yılın en sıcak dönemlerinden birini geçirdiğine ve önlem almak amacıyla acilen destek verilmesi gerektiğine dikkati çekmişti. Afrika'nın en kalabalık ülkelerden birisi olan Etiyopya'da 10 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç. BM'nin tahminlerine göre, bu sayı bir kaç ay içinde hızla artabilir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...