Afganistan’da Taliban’ın gölge valisi yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Afganistan’da Taliban’ın gölge valisi yakalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan İstihbarat Teşkilatı, Taliban’ın Gazne kentine vali olarak belirlediği iddia edilen Kari Yusuf'un yakalandığını bildirdi.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS), Taliban’ın Gazne kentine gölge vali olarak belirlediği iddia edilen Kari Yusuf'un yakalandığını duyurdu.

İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan’ın Gazne kenti için Taliban örgütü tarafından vali olarak belirlenen Kari Yusuf’un, Host kentinin Görbüz ilçesinde düzenlenen bir operasyon sonucunda yakalandığı bildirildi.

Kari Yusuf’un devlet kurumlarına saldırmayı planladığı aktarılan açıklamada, “İstihbarat teşkilatının operasyon düzenlediğini fark eden Yusuf, üzerindeki kadın kıyafetleriyle bölgeden kaçmaya çalışırken Afgan güçleri tarafından yakalandı” ifadelerine yer verildi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed yaptığı açıklamada ise Gazne kenti gölge valisinin Halit Semim isimli Taliban üyesi olduğunu öne sürerek, istihbarat teşkilatı tarafından yakalan Kari Yusuf’u tanımadıklarını iddia etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...