Afganistan'da saldırı hazırlığındaki 7 Taliban öldürüldü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da saldırı hazırlığındaki 7 Taliban öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın başkenti Kabil'de havaalanına intihar saldırısı düzenlemek isteyen Taliban üyesi 7 kişi öldürüldü.

ABD'nin Kabil Büyükelçiliği ve Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nün nbsp;(ISAF) merkez karargahının da bulunduğu bölgedeki Kabil Uluslararası nbsp;Havaalanı'nda yönelik düzenlenmek istenen intihar saldırısı, Afganistan güvenlik nbsp;güçlerince önlendi. Güvenlik güçleri, intihar saldırısı yapmak isteyen Taliban üyesi 7 nbsp;kişinin, havaalanına 200 metre mesafedeki 2 eve yerleştiğini tespit etti. Bunun nbsp;üzerine gece başlatılan operasyonda, evlerde bulunan 2 kadın ile 2 çocuk nbsp;kurtarıldı. Güvenlik güçleri ile intihar saldırısı düzenlemek isteyen 7 kişi nbsp;arasında yaşanan çatışmaların ardından 2 saldırgan intihar etti. Çatışmaya devam nbsp;eden 5 saldırgan ise Afganistan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Yaklaşık 4 nbsp;saat süren operasyonda, güvenlik güçlerinden herhangi bir kayıp bulunmadığı nbsp;bildirildi.
Kabil Polis Şefi General Eyüp Salengi, 7 intihar saldırganının nbsp;havaalanına çok yaklaştığını ancak saldırıyı gerçekleştiremeden öldürüldüklerini nbsp;bildirdi. Operasyonda bomba yüklü aracın ele geçirildiğini bildiren Salengi, nbsp;havaalanına yönelik düzenlenecek saldırıda kullanılmak istenen bomba yüklü aracın nbsp;patlatılması halinde büyük hasarın meydana gelebileceğini söyledi.
Salengi, yaklaşık 4 saat süren operasyonda, Taliban üyelerinin etkisiz nbsp;hale getirildiğini, güvenlik güçlerinden herhangi bir kayıp bulunmadığını nbsp;açıkladı.
Operasyonun ardından Kabil Uluslararası Havaalanı'nda uçuşlara yeniden nbsp;başlandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...