Afganistan'da intihar saldırısı

Afganistan'da intihar saldırısı

DÜNYA Haberleri

Afganistan'ın Vardak kentinde bir intihar saldırganının düzenlediği bombalı saldırıda 3 NATO askeri ve bir Afgan tercüman hayatını kaybetti.

Afganistan'ın Vardak kentinde eşek sırtında bir intihar nbsp;saldırganının düzenlediği bombalı saldırıda 3 NATO askeri ve bir Afgan tercüman nbsp;olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. nbsp;Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nden (ISAF) yapılan açıklamada, nbsp;ülkenin doğusunda, NATO güçlerini hedef alan bir saldırının yaşandığı bildirildi nbsp;ancak konuyla ilgili daha fazla detay verilmedi. nbsp;Vardak'ın Seyidabad ilçesinde gerçekleştiği bildirilen saldırı, NATO nbsp;konvoyunun geçişi sırasında, eşek sırtında bir intihar saldırganı tarafından nbsp;düzenlendi. Köylü kılığındaki saldırgan, üzerindeki patlayıcıları infilak nbsp;ettirdikten sonra 3'ü NATO askeri biri de Afgan tercüman olmak üzere 4 kişi hayatını yitirdi. Olayda 4 Afgan askerinin de yaralandığı ifade edildi. nbsp;ISAF genellikle hayatını kaybeden askerlerin ülkeleri ve milliyetleri nbsp;hakkında bilgi vermezken, Vardak kentinde ABD askerlerinin ağırlıkta olduğu nbsp;biliniyor. Yerel yetkililer, olayda hayatını kaybeden yabancı askerlerin nbsp;Amerikalı olduğunu belirtti. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken bu tarz saldırılarıTaliban'ın düzenlediği biliniyor. nbsp;Son ölümlerle birlikte yıl başından bu yana Afganistan'da hayatınıkaybeden yabancı asker sayısı 104'e ulaşmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...