Afganistan’da DEAŞ’ın 6 bin militanı var

Afganistan’da DEAŞ’ın 6 bin militanı var

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Taliban geçici hükûmetinin eylemlerini değerlendirdi.

Taliban’ın ülkeyi yönetmek için “birleştirici” ideolojiye henüz sahip olmadığına eden Kabulov “Taliban yönetim temsilcilerinden çok yönlü açıklamaları sık sık duyuyoruz. Bu, söz konusu rejimin siyasette birleştirici ideolojisinin olmadığının göstergesidir. Bu olmadan  sağlam, güçlü ve etkili yönetim bulmak çok zor” dedi. Afganistan’daki DEAŞ terör örgütü konusuna değinen Kabulov, söz konusu örgüte üye militan sayısının arttığını belirterek “Bunların sayısı 6 bine ulaştı. Taliban’ın iktidara gelmesi ve DEAŞ’e karşı sert adımlar atmasının ardından, militanların sayısı iki bin civarında idi. Üç kat artış var. Bu durum  komşu ülkeleri de istikrarsızlaştırabilir” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...