Afganistan'da çatışmalar: 9 ölü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da çatışmalar: 9 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın Badgis ve Samangan vilayetlerinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda dokuz kişi hayatını kaybetti.

Badgis Valiliği Sözcüsü Mirveys Mirzakval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanların, Badgis'in Bala Murgab ilçesine bağlı Maruçak bölgesindeki sınır karakoluna saldırması üzerine çatışma çıktığını belirtti. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada dört militanla üç sınır polisinin hayatını kaybettiğini ifade eden Mirzakval, sekiz militanla üç polisin yaralandığını söyledi. Yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Mirzakval, diğer militanların, hava desteğinin gelmesiyle kaçtığını belirtti. Samangan Valisi Hayrullah Anuş da güvenlik güçlerinin, Samangan'ın Dere-i Zendan bölgesinde saldırı planı yapmak için bir evde toplanan militanlara baskın düzenlediğini bildirdi. Militanların karşılık vermesiyle çıkan ve 10 saat süren çatışmada bir polisle bir militanın öldüğünü söyleyen Anuş, iki militanla iki polisin yaralandığını aktardı. Badgis'teki olayla ilgili açıklama yapan Taliban sözcüsü Kari Yusuf ise saldırıda güvenlik güçlerine ağır darbe vurduklarını iddia etti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...