Afganistan'da çatışma: 52 ölü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da çatışma: 52 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Helmand kentinde Afgan güvenlik güçleri ile Taliban arasında çıkan çatışmalarda 42 militan ve 10 Afgan askeri hayatını kaybetti

Afganistan'ın güney bölgesindeki Helmand kentinde Afgan güvenlik güçleri ile Taliban arasında çıkan çatışmalarda 42 militan ve 10 Afgan askeri hayatını kaybetti.
Helmand Valiliği Sözcüsü Omer Zwak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taliban militanlarının, kentin Şurabek ilçesindeki Afgan güçlerinin bulunduğu Camp Basion üssüne saldırdığını, çıkan çatışmada 5 Afgan askeri ile 30 militanın öldürüldüğünü söyledi.
Zwak, çatışmada 9 Afgan askerinin de yaralandığını bildirdi.
Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed ise söz konusu çatışmalarda "yüzlerce Afgan ve Amerikan askerinin öldürdüğünü" iddia etti.
Yaklaşık bir ay önceye kadar Afganistan'daki İngiliz askerlerinin en büyük üssü olan Camp Basion, Afgan güvenlik güçlerine devredilmişti.
Öte yandan, Helmand kentinin Sengin ilçesinde de Afgan güçlerinin bir üssüne Taliban'ın saldırması ile başlayan çatışmada, 5 Afgan askeri ile 12 militanın hayatını kaybettiği bildirildi.
Çatışmanın hala devam ettiği, Afgan askerlerine yardım etmek için askeri birliklerin bölgeye yönlendirildiği öğrenildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...