Afganistan'da camiye bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Afganistan'da camiye bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri

Afganistan’ın Kandahar kentinde Şii topluluğuna ait camiye bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu, ilk belirlemelere göre en az 62 kişi hayatını kaybettiği kaydedilirken 68 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

Afganistan’ın Kandahar kentinden bombalı saldırı haberi geldi. Kandahar kentinde Şii topluluğuna ait bir camiye gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda ölen ve yaralanan var. Yaşanan patlamada en az 62 insanın yaşamını kaybettiği ve 68 insanın ise yaralandığı duyuruldu. Bölgenin sağlık direktörü Hafız Abdül Abbas ise Washington Post’a açıklamalarda bulundu. Abbas, “Caminin yıkıntıları altında cansız bedenler var. Ölü sayısının artması olası” dedi. Taliban’ın olay yerine özel ekiplerini gönderdiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Şİİ CAMİSİNE BOMBALI SALDIRI MEYDANA GELMİŞTİ

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesi sonrası ülkeden bombalı saldırı haberleri gelmeye başladı. Son olarak ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde 8 Ekim’de bir Şii camisine Cuma namazı sırasında bombalı saldırı meydana gelmişti. Saldırıda 46 kişi yaşamını kaybederken, 143 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Afganistan'da camiye bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...