Afganistan beşik gibi sallandı! Ardı ardına yaşanan depremler ülkeyi sarstı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Afganistan beşik gibi sallandı! Ardı ardına yaşanan depremler ülkeyi sarstı

DÜNYA Haberleri

Afganistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Badahşan vilayetinde gün içerisinde 4,4, 4,2 ve 5,3 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Sarsıntılar başkent Kabil de dahil olmak üzere ülkenin kuzey vilayetleri ile komşu ülkeler Tacikistan ve Pakistan'da da hissedildi.

Afganistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Badahşan vilayetinde sık sık depremler meydana geliyor.

Tacikistan, Pakistan ve Çin'e sınırı bulunan vilayet Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren ardı ardına depremlerle sarsıldı.

Yerel saatle 08.30 ile 10.50'de meydana gelen 4,4 ve 4,2 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssünün Hindikuş dağları üzerinde bulunan Badahşan vilayetinin Curm ve İşkaşim ilçeleri olarak açıklandı.

Ardından, yerel saatle 14.21'de Curm ilçesi yeni bir depremle daha sarsıldı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, bu depremin yerin 193,6 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini ve büyüklüğünün ise 5,3 olduğunu açıkladı.

Afganistan beşik gibi sallandı! Ardı ardına yaşanan depremler ülkeyi sarstı

DEPREMLER KOMŞU ÜLKELERDE DE HİSSEDİLDİ

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, depremler, başkent Kabil de dahil olmak üzere ülkenin kuzey vilayetleri ile komşu ülkeler Tacikistan ve Pakistan'da da hissedildi.

Son olarak, 21 Mart günü yine merkez üssü Badahşan vilayetinin Curm ilçesi olan 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, ülkenin bir çok vilayetinde insanlar panik içerisinde sokaklara akın etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...