Afganistan, 30 yıl Türkmenistan'dan doğalgaz alacak

/ Kaynak: CHA
Afganistan, 30 yıl Türkmenistan'dan doğalgaz alacak

DÜNYA Haberleri  / CHA

Afganistan, Türkmenistan ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde, 30 yıl zarfından 3 milyar metreküp Türkmen doğalgazı satın alacak.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Canan Musazai, düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde Türkmenistan ile doğalgaz alımı konusunda imzalanan anlaşma ile ilgili bilgi verdi. Anlaşma, Afganistan ile Türkmenistan'ın ilgili kurumları arasında 10 Temmuz'da Aşkabat'ta imzalanmıştı. Anlaşma çerçevesinde Türkmenistan Afganistan'a 30 yıl boyunca 3 milyar metreküp doğalgaz satmayı taahhüt ediyor. Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Musazai, "Afganistan Türkmenistan'dan birinci 10 yılda 500 milyon metreküp, ikinci 10 yılda bir milyar metreküp ve üçüncü 10 yılında ise 1,5 milyar metreküp doğalgaz satın alacak." dedi. Musazai, söz konusu doğalgazın Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan (TAPİ) boru hattıyla sevk edileceğini aktardı. Türkmen doğalgazı ise Afganistan'da konutlar ve sanayideki enerji yetersizliğini gidermek için kullanılacak. Ayrıca Afganistan, Pakistan ve Hindistan'a doğalgazın sevk edilmesinden dolayı yıllık 5 milyon dolar transit ücreti alacak.

nbsp;

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...